Συντονιστική Επιτροπή

Παναγιωτης Κ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Γεννήθηκε  6/4/1955 και έχει μεγαλώσει στην Πεύκη, είναι παντρεμένος με την Μαρία Ιωάννου δασκάλα  και έχει 4 παιδιά.  (τον Κωνσταντίνο 34 χρόνων απόφοιτο οικονομικού πανεπιστημίου στις USA, τον Βασίλη 32 χρόνων απόφοιτο οικονομικού πανεπιστημίου στις USA παντρεμένος με την Colette, έχουν ένα αγοράκι, είναι  στέλεχος στην εταιρεία Sheraton στο Σικάγο, τον Παναγιώτη Α΄ 23  χρόνων απόφοιτο της σχολής Ευέλπιδων, σημερινός Υπολοχαγός και την Αννα  20 χρόνων  φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Πάτρας στην επιστήμη υλικών ). Αποφοίτησε από τη Σιβιτανίδειο Σχολή μηχανικός ηλεκτρονικός , τίτλους σπουδών  Marketing, Management  και μέχρι το 2003 ασχολήθηκε με το εμπόριο στερεοφωνικών συστημάτων και συναγερμών, ιδιοκτήτης για 20 χρόνια αλυσίδας καταστημάτων. Από το 2004 ασχολείται στον ασφαλιστικό τομέα και τελευταία ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.
Είναι από τα αισιόδοξα εκείνα κύτταρα του ελληνισμού που δικαιώθηκαν με μόχθο και χαμόγελο.
Διαθέτοντας ένα πλεόνασμα ενεργητικότητας και καθαρής σκέψης μπήκε από παιδάκι στο μεροκάματο  ( ένα από τα φτωχότερα παιδία της Πεύκης ) πουλώντας λουλούδια στον δρόμο, κουβαλούσε βαλίτσες σε ξενοδοχείο και ταυτόχρονα διέθεσε τον εαυτό του σ ότι πίστευε πως πρόβαλε την ανθρωπιά της ζωή μας. Ήταν για 20 χρόνια πρόσκοπος και ιδρυτής του 2ου συστήματος Αεροπροσκόπων Πεύκης. Από  18 χρονών  ενεργός πολίτης, είχε λάβει έντονη δραστηριότητα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου 1973 και φυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι τον Φεβρουάριο 1974. Υπηρέτησε την θητεία για 24 μήνες στην Αεροπορία ενώ του χαρίστηκαν 10 μήνες από τον στρατό για την αντιστασιακή του δράση. Έχει διατελέσει 12 χρόνια δημοτικός σύμβουλος ( από το 1982)  στον Δήμο Πεύκης, όπου και ήταν υποψήφιος Δήμαρχος το 1990 ιδρύοντας το 1989 την κίνηση ¨Πεύκη 2000¨. Ήταν ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού ΟΡΦΕΑΣ. Ήταν πρόεδρος για 15 χρόνια στην λέσχη Φίλων Metrolife- Φοίνιξ- Εμπορική.  Το 1978 γίνεται Πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Πεύκης και ιδρύει τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς. Ήταν μέλος στην ΚΝΕ από το 1975 και αργότερα στο ΚΚΕ μέχρι το 1990. Είναι εμπνευστής  του “Φεστιβάλ παιδιού Πεύκης”. Έχει ενεργή δράση σε πολιτιστικούς συλλόγους, Ήταν για 20 χρόνια μέλος στην Διεθνή οργάνωση Lions, σήμερα  μέλος παγκόσμιων φιλοσοφικών συλλόγων.
Πιστεύει στην έντονη ενεργή συμμετοχή του πολίτη και σύνθημα του είναι “Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν”.

Ο Γιαννης ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, είναι πρωτεργάτης της ίδρυσης μας. μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και έχει την θέση του Γενικού γραμματέα. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ο Άνθρωπος που γράφει τα κείμενα μας, εργατικός, τίμιος, ειλικρινής. Είναι Αρκάς στην καταγωγή. Τελείωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές  στην Τρίπολη  και μετά σπούδασε στην Αθήνα Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Μετεκπαιδεύτηκε στη Δημόσια Διοίκηση στην Αθήνα και το Παρίσι (ENA) και αφού αποφοίτησε και από τη Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή (ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ)  διορίστηκε το 1980 στη Δημόσια Εκπαίδευση  όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα.
Έχει χρηματίσει επί 24 χρόνια Διευθυντής σε Γυμνάσια και Λύκεια και το 2007 κατέλαβε τη θέση του Προϊσταμένου Δ/θμιας Εκπαίδευσης. Σήμερα υπηρετεί στο 5ο ΓΕΛ Χαλανδρίου ως Διευθυντής. Συγχρόνως είναι Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης της Β΄Αθήνας και Αντιπρόεδρος του υπηρεσιακού της Συμβουλίου(ΠΥΣΔΕ). Ομιλεί Γαλλικά και Αγγλικά έχοντας συμμετάσχει σε δεκάδες εκπαιδευτικές αποστολές στο εξωτερικό.
Έχει χρηματίσει Δημοτικός Σύμβουλος  από το 2002-2006, Ήταν Πρόεδρος της ΔΕΠ και Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. έχει οργανώσει από την αρχή της λειτουργίας της τη Βορρέειο Βιβλιοθήκη  του Δήμου Αμαρουσίου στον οποίο ήταν και Πρόεδρος του Πνευματικού του Κέντρου, το 2008 επί Δημαρχίας στην Πεύκη Γιάννη Θεοδωρακόπουλου ανέλαβε για μία διετία Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πεύκης με πολισχιδή προσφορά στο πολιτισμό της Πόλης
Ασχολείται με τη μουσική. Παίζει πιάνο και κιθάρα και είναι απόφοιτος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών. έχοντας χρηματίσει επί 40 χρόνια Πρωτοψάλτης σε Ιερούς Ναούς.
Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο καθηγήτρια Μάρω Λαμπροπούλου και πατέρας τριών παιδιών επιστημόνων.

H Μαρία ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, άτομο δραστήριο και με πολύ όρεξη για δημιουργία. Γεννήθηκε το 1987 και μεγάλωσε στην Πεύκη.
Είναι απόφοιτος της Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου Αθηνών με πολύ καλή βαθμολογία και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εγκληματολογία  (Master MA in Criminology, Coventry University ,UK). Διδάσκει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών από το 2007.
Αυτή τη στιγμή συγγράφει τη διδακτορική της διατριβή για  το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια με τη Συμμαχία Πολιτών. Από τις εκλογές του 2014 και μετέπειτα δραστηριοποιείτε στη νέα δημοτική κίνηση  ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020, της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος.