ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ κο ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ κο ΜΑΥΡΙΔΗ

Στις 29 Μαρτίου 2018 ημέρα Πέμπτη  πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημοτικής Ομάδας ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 με τον κο Δήμαρχο στο γραφείο του, ύστερα από σχετικό γραπτό αίτημα της ομάδας μας.

 

Η συνάντηση και η συζήτηση που διεξήχθη ήταν σε ένα πολύ πολιτισμένο και φιλικό περιβάλλον που από την αρχή φάνηκε πως τα αποτελέσματά της θα ήσαν πολύ εποικοδομητικά. Ο κος Δήμαρχος ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα ετών και τον ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που μας διέθεσε, ο οποίος σαφώς ήταν πολύ περισσότερος από τον προβλεπόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις. Γρήγορα το κλίμα έγινε πολύ φιλικό και διαμορφώθηκαν αμέσως οι κατάλληλες συνθήκες για ένα ειλικρινή διάλογο εφ όλης της ύλης. Στη συνάντηση από πλευράς της κίνησής μας συμμετείχαν ο επικεφαλής της ομάδος μας κος ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ο Γεν. γραμματέας της ομάδας κος ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Ι. και το μέλος της Ε.Ε  κος ΞΗΝΤΑΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝ.

SONY DSC

Στην αρχή της συζήτησης ο κος Δήμαρχος μας έκανε μία πληρέστατη ανάλυση των οικονομικών του Δήμου σε βάθος χρόνου τριετίας, από τότε δηλαδή που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή. Υποστήριξε τις οικονομικές του επιλογές οι οποίες  όπως μας ανέφερε, σήμερα μακροπρόθεσμα αποδίδουν, ειδικότερα μετά τις αναχρηματοδοτήσεις των δανείων που η Δημοτική Αρχή επέτυχε. Το δηλώνουν τα πραγματικά πλεονάσματα που αναφέρονται στους τελευταίους ισολογισμούς υποστήριξε.

Τον ρωτήσαμε για τα μεγάλα έργα στο Δήμο μας τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και μας ανέφερε για κάθε ένα ξεχωριστά, όπως το ΟΤ09 για το οποίο υποστήριξε πως βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και πολύ γρήγορα θα παραδοθεί προς χρήση των συμπολιτών μας. Στο σημείο αυτό μας ανέφερε πως είναι ένα πολύ αναπτυγμένο τεχνολογικά έργο, του οποίου οι μηχανισμοί λειτουργίας απαιτούν εξειδικευμένες ή και χρονοβόρες ακόμη δοκιμές πριν παραδοθεί προς χρήση.

Τον ρωτήσαμε για το κλειστό Γυμναστήριο της Λυκοβρυσης για το οποίο υποστήριξε πως θα τελειώσει οπωσδήποτε και σύντομα και πως δεν συσχετίζεται η αποπεράτωσή του με οποιαδήποτε ενδεχόμενη κατασκευή κάποιου Mall  για το οποίο μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμμία υπεύθυνη πληροφόρηση από τους ιδιοκτήτες του χώρου ο οποίος γειτνιάζει με το κλειστό γυμναστήριο. Υποστήριξε ο κος Δήμαρχος ότι έχει ζητήσει υπεύθυνη ενημέρωση από την ιδιοκτήτρια εταιρεία και τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες χωρίς να έχει πάρει ακόμη υπεύθυνες απαντήσεις.

Τον ρωτήσαμε για το οικόπεδο ΟΤ 33 και μας είπε πως εντός του 2018 θα ολοκληρωθούν οι τεχνικές μελέτες που απαιτούνται για την κατασκευή του  υπόγειου Packing και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Πρέπει να συνταχθούν τεύχη δημοπράτησης και να κατατεθούν στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Μας ανέφερε τέλος πως το έργο δεν συσχετίζεται με την υπό κατασκευή γραμμή 4 του Metro, καθότι ο σταθμός στην Πεύκη δεν θα γίνει στο ΟΤ33  αλλά στην πλατεία Σοφούλη.

Το ρωτήσαμε για την ανακατασκευή του Δημοτικού Γυμναστηρίου στην Πεύκη και μας τόνισε πως η καθυστέρηση δεν οφείλεται στο Δήμο αλλά στις εκατέρωθεν ενστάσεις που έχουν κατατεθεί από τον πρώτο και δεύτερο μειοδότη του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε και το θέμα το χειρίζεται δευτεροβάθμιο όργανο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επιμείναμε για την όσο το δυνατόν συντομότερη ανακατασκευή του Γηπέδου διότι σ αυτό αθλούνται καθημερινά αθλητικές ομάδες όλων των ηλικιών, αλλά και απλοί συμπολίτες μας.

 

Τέλος μιλήσαμε για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, υποστηρίζοντας ο κος Δήμαρχος πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος με την παράταξή του. Τέλος μας ανέφερε πως έχουν εξασφαλιστεί χρήματα για τα σχολεία της πόλης μας ύψους 700.000 Ευρώ καθώς και 1.500.000Ευρώ για την ανακατασκευή και επισκευή των πεζοδρομίων της πόλης μας.

Ο χρόνος κύλησε πολύ γρήγορα γιατί απλά παρακολουθήσαμε μια υπεύθυνη ενημέρωση που αυτό άλλωστε ήταν και το αίτημά μας. Αφού για μία ακόμη φορά ευχαριστήσαμε τον κο Δήμαρχο για το χρόνο που μας διέθεσε του ευχηθήκαμε καλό  κουράγιο στο έργο του, ανταλλάξαμε τις καθιερωμένες πασχαλινές ευχές μας και αποχωρήσαμε.

Δήλωση του Παναγιώτη Ιωάννου στην Εφημερίδα ¨Η ΘΕΣΗ¨

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ