Ψυλάκης Παναγιώτης
Υπ. Δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης

Γεννήθηκε το 1965 στο χωριό Σβορώνο Πιερίας και είναι υιός του Σταύρου και της Θεώνης Ψυλλάκη.

Στο χωριό έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια.  Το 1969 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Λυκόβρυση, μαζί με τους γονείς και τα 11 αδέλφια του.  Το 1983 αποφοίτησε από το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας με πτυχίο Μηχανολόγου Ηλεκτρολόγου.

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα και από το 1996 έως σήμερα, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο σχεδιασμό, διαμόρφωση και συντήρηση κήπων.

Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια που ακολουθούσε τα ήθη και έθιμα που προστάζει η παράδοση μας, από πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε την αγάπη του για τους παραδοσιακούς χορούς. Η αγάπη αυτή τον οδήγησε στο να διδαχθεί πολύ γρήγορα και να συμμετάσχει ως χορευτής σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους.

Από το 1982 είναι χοροδιδάσκαλος ποντιακών αλλά και γενικότερα όλων των παραδοσιακών χορών σε πολλούς πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους.  Το 1983 συνέβαλε ως ιδρυτικό μέλος στην ίδρυση του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος».  Στο σύλλογο έχει διατελέσει Πρόεδρος για 3 διετίες και είναι χοροδιδάσκαλος των ποντιακών χορών μέχρι και σήμερα.  Έχει βραβευτεί πολλές φορές για τη συνεισφορά του στη διάσωση και διατήρηση της παράδοσης του Ποντιακού Ελληνισμού.

Παράλληλα με τα επαγγελματικά και τα πολιτιστικά έχει αναπτύξει έντονα, κοινωνική, φιλανθρωπική και εθελοντική δράση σε ομάδες και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Λυκόβρυσης – Πεύκη.

Από το 1995 ζει στο Π. Ηράκλειο μαζί με τη σύζυγό του Κυριακή Αμανατίδου και τα τέσσερα παιδιά τους, Θεώνη, Στάθη, Σταύρο και Ανθούλα.