Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ….. ΠΥΡΝΑ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ!!!

Η πόλη μας είναι ένα όμορφο προάστιο στα βόρεια της Αττικής που διαθέτει αρκετό πράσινο  και χώρους αναψυχής για τους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών. Άλλωστε και το όνομά της εκεί το οφείλει. Υπάρχει όμως ένας χώρος στα δυτικά της Λυκόβρυσης που πολλοί λίγοι συμπολίτες μας τον γνωρίζουν  και ακόμα ελάχιστοι έχουν ακούσει κάτι γι αυτόν. Είναι η παραρεμάτιος περιοχή της ΠΥΡΝΑΣ,  ένας υπέροχος χώρος πρασίνου, ένα πολύ ειδυλλιακό περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από το ρέμα της Πύρνας  και από μια πανέμορφη εκκλησούλα η οποία ιστορείται στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Δεν είναι μόνο χώρος αναψυχής και ηρεμίας η Πύρνα. Το ρέμα της συνδέεται με τη σπηλιά της Πύρνας που βρίσκεται στους πρόποδες της Πεντέλης και έχει σχέση με την μυθολογία και τους μετέπειτα ιστορικούς χρόνους. Αλλά για την ιστορία αυτή του χώρου που αξίζει τον κόπο να την μάθουμε, τουλάχιστον εμείς που είμαστε πολίτες αυτής της περιοχής και δημότες, θα επανέλθουμε ειδικά, παρουσιάζοντας την όλη αυτή ιστορικότητα της περιοχής που είναι στους περισσότερους από εμάς άγνωστη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα.

Αυτόν ακριβώς τον χώρο η Δημοτική παράταξη ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ  2020  αποφάσισε να τον αναδείξει με όσα μέσα διαθέτει για να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας εύκολη πρόσβαση σ αυτόν. Έτσι χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και την μηχανή αναζήτησης πληροφοριών Google, στην εφαρμογή google maps αποτυπώσαμε την περιοχή ώστε να είναι προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Παράλληλα οι πληροφορικάριοι της παράταξής μας ετοίμασαν στο youtube  ένα πολύ κατατοπιστικό video ( Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΝΑ)  στο οποίο αποτυπώνεται όλη η διαδρομή από το κέντρο της Λυκόβρυσης μέχρι την Πύρνα. Θεωρούμε πως έτσι συμβάλλουμε,  στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, στην ανάδειξη της περιοχής και την αξιοποίησή της από τους συμπολίτες μας που πραγματικά έχουν ανάγκη από στιγμές αναψυχής και χαλάρωσης.

               Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών μας η παράταξή μας οργανώνει, μια πολιτιστική εκδήλωση,  ένα λαϊκό αντάμωμα στο χώρο αυτό για όλους τους συμπολίτες μας και ειδικότερα της Λυκόβρυσης,  με ελαφρύ φαγητό, χορό και μουσική από ζωντανή ορχήστρα στις 9 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι,  ημέρα Κυριακή και από ώρα 13.00.

              Είστε όλοι προσκεκλημένοι και σας περιμένουμε!! 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ