ΜΗΠΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ?

Όταν το 2014 προφητικά γράφαμε πως η τότε νέα Δημοτική Αρχή  δεν πείθει για όσα υπόσχεται και επαγγέλλεται, ποτέ δεν  φανταζόμασταν πως για όσα τότε υποστηρίζαμε έχουμε απόλυτα δικαιωθεί!

Και δεν τα γράψαμε μόνο τότε! Συνέχεια τέσσερα ολόκληρα χρόνια γράφουμε για τον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος μας, οι φορείς του και πάνω από όλα το Δημοτικό του Συμβούλιο, η πεμπτουσία της  τοπικής δημοκρατικής διακυβέρνησης. Ευτυχώς που η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να πιστοποιήσει του λόγου το αληθές των όσων υποστηρίζουμε εάν φυσικά ανατρέξει στο αρχείο των κειμένων μας και των κατά καιρούς παρεμβάσεών μας.

Εάν κάποιος τρίτος παρατηρητής παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο εύκολα θα έβγαζε το συμπέρασμα πως περισσότερα θέματα λύνονται ή απλά συζητούνται στο παρασκήνιο, που αναμφισβήτητα δεν μας πείθει για την διαφάνειά του ή τις αγαθές του προθέσεις και πολύ λιγότερα στο προσκήνιο και στις νόμιμες δημοκρατικές διαδικασίες που μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί. Ατέρμονες συζητήσεις χωρίς ουσία, άγονοι διαξιφισμοί που παραπέμπουν σε κάποιες άλλες εποχές, μα προ πάντων υπαινιγμοί, έμμεσοι προς το παρόν, για αδιαφάνεια ή αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη λήψη σοβαρών αποφάσεων που αφορούν έργα ζωής για το Δήμο μας τα οποία υπομονετικά οι συμπολίτες μας αναμένουν την αποπεράτωσή τους. Αλλά έως πότε?

            Έχουμε τονίσει κατ επανάληψη πως οι σύγχρονοι Δήμοι δεν διοικούνται πια εμπειρικά, ούτε με αποκλειστικό γνώμονα το παραταξιακό συμφέρον. Διοικούνται με στρατηγική και όραμα, με συνέπεια, σκληρή δουλειά και ευθύτητα λόγων και αποφάσεων. Έχουμε δυστυχώς κατ επανάληψη γράψει πως μέχρι τώρα την <πρόσω ολοταχώς πορεία> του Δήμου μας προς την πρόοδο, την ανάπτυξη και τις γόνιμες και αποτελεσματικές κοινωνικές παρεμβάσεις του, δεν την έχουμε δει. Απεναντίας με θλίψη διαπιστώνουμε τέσσερα χρόνια μετά, πως οι εκλεγμένοι ( με εξαίρεση έναν δυο συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου ) στην τοπική μας κοινωνία έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, δείχνοντας εμφανή σημάδια κόπωσης ή  επιδίωξης μόνο προσωπικών στόχων και συμφερόντων κάτω από το οποιοδήποτε τίμημα!

Επανερχόμεθα δυστυχώς στις χιλιοειπωμένες αυτές παρατηρήσεις με αφορμή τα όσα ακούγονται για την κατασκευή του Mall στη Λυκόβρυση που αν μη τι άλλο όφειλε η Δημοτική Αρχή να  ενημερώσει από καιρό τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτή η υφέρπουσα κατάσταση έλλειψης υπεύθυνης ενημέρωσης που οδηγεί δυστυχώς και σε αλλότριες σκέψεις…

 

            Είχαμε τονίσει πως υπήρχε ακόμη καιρός για διορθώσεις της λανθασμένης πορείας του Δήμου μας. Δυστυχώς σήμερα τέσσερα χρόνια μετά και περίπου ένα χρόνο πριν από τις επόμενες Δημοτικές εκλογές διαπιστώνουμε κόπωση ή χαμένη πυξίδα της σωστής πορείας. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Διοίκηση του Δήμου, αλλά, τη μείζονα, την ελάσσονα μειοψηφία και τους ανεξάρτητους συμβούλους,   που όψιμα ανακάλυψαν πως <στραβά αρμενίζει ο Δήμος>, όταν πριν από λίγο καιρό ήσαν χειροκροτητές του έργου ή των λανθασμένων αποφάσεών του.

Ο Δήμος μας ποτέ δεν είχε αυτά τα χάλια, απομονώστε με οποιοδήποτε τρόπο όλους  αυτούς που τον κατάντησαν σε αυτό το χάλι.

 

            Λυπούμεθα για όσα γράφουμε, αλλά ο καιρός στένεψε επικίνδυνα για την οποιαδήποτε αλλαγή προσανατολισμού!!!

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του και ας φωτίσει τους κρατούντες! Το ευχόμεθα από καρδιάς και με κάθε ειλικρίνεια!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ