<ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ>– ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ!!!

Η Δημοτική μας κίνηση  ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ  2020  φέτος γιορτάζει τα τέταρτα γενέθλιά της , έχοντας πια διαγράψει μια ιστορία στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας που της επιτρέπει να σκέπτεται, να αναπολεί μα προ πάντων να υποστηρίζει πως όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μια νηφάλια φωνή χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, χωρίς να δημιουργεί ή να εξάπτει πάθη ή στείρες διαχωριστικές γραμμές  που μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχουν.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν διαφωνήσαμε. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υποδείξαμε με διαφορετικές προσεγγίσεις λύσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είχαμε ή δεν έχουμε τις δικές μας βασικές αρχές και τοποθετήσεις. Αλλά είμαστε υπερήφανοι να υποστηρίζουμε σήμερα πως πάντα με λόγο ευγενικό και όχι στείρο καταγγελτικό προς όλους, εκθέσαμε τις απόψεις μας, γιατί βασική μας θέση και κεντρικό σύνθημά μας είναι το <ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ> να πετύχουμε ακόμα και το ακατόρθωτο!

Προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να ανακαλύψουμε και εξακολουθούμε να ανακαλύπτουμε όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία που ενώνουν τις συλλογικές προσπάθειες όλων, ανεξάρτητα από παρατάξεις είτε της πλειοψηφίας είτε της μειοψηφίας, γιατί πιστεύουμε πως τελικά αυτά που μας χωρίζουν στη μικρή μας πόλη είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που μας ενώνουν και κάνουν τις προσπάθειές μας πιο δυνατές, πιο αποτελεσματικές. Οι διαχωριστικέ κομματικέ γραμμές κάποιων άλλων εποχών με τις αντεγκλήσεις και τους ατέρμονους διαξιφισμούς είδαμε και διδαχθήκαμε που κατέληξαν ή που καταλήγουν. Στη στείρα καθήλωση και την πορεία προς τα πίσω, σε μια εποχή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να είναι ένας από τους πλέον ενεργούς πυλώνες του κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας και οπισθοδρομικές πορείες δεν συγχωρούνται!

Για όλα αυτά η ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 ως νέα Δημοτική Ομάδα προσπαθεί να αναδεικνύει συνεχώς όλα τα καλά αλλά και να επιτιμά τα κακώς κείμενα, πάντοτε όμως με στόχο να δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις που θα ενώνουν τους συμπολίτες μας χωρίς φανατισμούς και μισαλλοδοξίες, πολιτικές κάποιων άλλων εποχών που στη συνείδηση των συμπολιτών μας δεν υπάρχουν πια ούτε στο υποσυνείδητό τους. Γιατί οι συμπολίτες μας περιμένουν έργα, περιμένουν βελτιωτικές παρεμβάσεις της καθημερινότητάς τους, περιμένουν αναπλάσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον τους που όλα αυτά πραγματοποιούνται μόνον  όταν ενωμένοι και μαζί οραματιζόμαστε και δημιουργούμε.

                Κάποτε  και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  πρέπει να πάψουμε να ζούμε με το ΕΓΩ αλλά να λέμε αυθόρμητα και πηγαία όλοι ΕΜΕΙΣ όπως ο σοφός στρατηγός Μακρυγιάννης διακήρυττε με τόσο πάθος στα απομνημονεύματά του

                Τότε και μόνον τότε ενωμένοι θα μπορέσουμε να μεγαλουργήσουμε! Το απαιτούν όλοι οι συμπολίτες μας. Το απαιτεί η νέα γενιά που περιμένει να της παραδώσουμε τη σκυτάλη!!