Υπ. Δημοτικός σύμβουλος Πεύκης

Ο Γιαννης ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, είναι πρωτεργάτης της ίδρυσης μας. μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και έχει την θέση του Γενικού γραμματέα. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ο Άνθρωπος που γράφει τα κείμενα μας, εργατικός, τίμιος, ειλικρινής. Είναι Αρκάς στην καταγωγή. Τελείωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές στην Τρίπολη και μετά σπούδασε στην Αθήνα Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Μετεκπαιδεύτηκε στη Δημόσια Διοίκηση στην Αθήνα και το Παρίσι (ENA) και αφού αποφοίτησε και από τη Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή (ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ) διορίστηκε το 1980 στη Δημόσια Εκπαίδευση όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Έχει χρηματίσει επί 24 χρόνια Διευθυντής σε Γυμνάσια και Λύκεια και το 2007 κατέλαβε τη θέση του Προϊσταμένου Δ/θμιας Εκπαίδευσης. Σήμερα υπηρετεί στο 5ο ΓΕΛ Χαλανδρίου ως Διευθυντής. Συγχρόνως είναι Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης της Β΄Αθήνας και Αντιπρόεδρος του υπηρεσιακού της Συμβουλίου(ΠΥΣΔΕ). Ομιλεί Γαλλικά και Αγγλικά έχοντας συμμετάσχει σε δεκάδες εκπαιδευτικές αποστολές στο εξωτερικό.

Έχει χρηματίσει Δημοτικός Σύμβουλος από το 2002-2006, Ήταν Πρόεδρος της ΔΕΠ και Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. έχει οργανώσει από την αρχή της λειτουργίας της τη Βορρέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου στον οποίο ήταν και Πρόεδρος του Πνευματικού του Κέντρου, το 2008 επί Δημαρχίας στην Πεύκη Γιάννη Θεοδωρακόπουλου ανέλαβε για μία διετία Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πεύκης με πολισχιδή προσφορά στο πολιτισμό της Πόλης
Ασχολείται με τη μουσική. Παίζει πιάνο και κιθάρα και είναι απόφοιτος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών. έχοντας χρηματίσει επί 40 χρόνια Πρωτοψάλτης σε Ιερούς Ναούς.

Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο καθηγήτρια Μάρω Λαμπροπούλου και πατέρας τριών παιδιών επιστημόνων.