ΕΥΧΕΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δεκαπενταύγουστος!  Το Πάσχα του καλοκαιριού όπως πολύ εύστοχα λέει ο λαός μας!   Η γιορτή της Παναγιάς μας, η γιορτή της μητέρας όλων μας. Κάθε Έλληνας, ακόμα και ο πλέον αδιάφορος τον Δεκαπενταύγουστο τρέχει να ανάψει ένα κερί στις πολυάριθμες εκκλησίες που γιορτάζουν ανά την Ελλάδα και στα αναρίθμητα εξωκλήσια της ελληνικής υπαίθρου. Ο λαός μας με τις κάθε λογής εκδηλώσεις θρησκευτικής ευλάβειας και ευγνωμοσύνης προς την Υπεραγία Θεοτόκο γιορτάζει την κοίμησή της!  Φαίνεται σαν αντινομία αυτό αρχικά, αλλά ο σοφός λαός μας και οι απανταχού Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζουν πολύ καλά πως η Κοίμηση της Παναγιάς μας είναι η μετάστασή της προς τον μονογενή της Υιό και από εκεί να μεσιτεύει και να παρακαλεί για όλους μας!

Έτσι η Κοίμηση της Παναγιάς μας είναι  γιορτή χαράς και ευφροσύνης την οποία με ποικίλους τρόπους στα απανταχού πανηγύρια γιορτάζουν οι Έλληνες με θρησκευτικές τελετές αλλά και λαϊκά πανηγύρια τα οποία συμπληρώνουν την χαρμολύπη της ημέρας. Ας ευχηθούμε όλοι μας ο φετινός Δεκαπενταύγουστος να είναι μια ευκαιρία ουσιαστικής λατρείας, παράκλησης και μεσιτείας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, γιατί απλά όλοι μας το έχουμε ανάγκη τόσο προσωπικά όσο και εθνικά, ύστερα από τις εθνικές συμφορές και τραγωδίες που αντιμετωπίσαμε!

               Η Δημοτική παράταξη ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ  2020 εύχεται σε όλες και όλους τους συμπολίτες μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!

Καλό υπόλοιπο διακοπών, όπου κι αν βρίσκεται ο καθένας μας, γνωρίζοντας απόλυτα πως η Παναγιά μας θα εισακούσει τις δεήσεις μας κάτω από τον οποιοδήποτε τρόπο που αυτές εκδηλώνονται, μέσα  από την έμφυτη και πηγαία ευλάβεια του λαού μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ