ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΝΑΣ

Αυτές τις μέρες  είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την παραρεμάτιο περιοχή της Πύρνας αρκετές φορές. Κι αυτό γιατί ετοιμάζουμε την εκδήλωση εκεί της 9ης Σεπτεμβρίου 2018. Μια απίθανη περιοχή στην καρδιά της πόλης μας με αρκετό πράσινο και μια όμορφη εκκλησούλα αφιερωμένη στον Άγιο Σπυρίδωνα. Λίγοι συμπολίτες μας γνωρίζουν πως η πόλη μας διαθέτει ένα τόσο όμορφο χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας!

 

Δυστυχώς όμως οι εμπειρίες μας δεν συνοδεύονται από τα συναισθήματά μας, γιατί ο χώρος δείχνει σημάδια εγκατάλειψης. Ένας σκουπιδότοπος με σπασμένα τραπεζάκια και παγκάκια συνθέτουν μια τριτοκοσμική εικόνα που αναμφισβήτητα δεν συνάδει με τον όμορφο αυτό χώρο. Το εκκλησάκι γραμμένο με συνθήματα στους τοίχους του και αρκετά τζάμια του σπασμένα πιστοποιεί ανάγλυφα τα χαρακτηριστικά σημεία της εγκατάλειψης!

              Είναι άμεση και επιβαλλόμενη ανάγκη όλοι μας να ανασκουμπωθούμε και να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της πολύ άσχημης εικόνας. Ο Δήμος πρώτος, οι διάφοροι φορείς, αλλά και οι απλοί πολίτες πρέπει να ενεργοποιηθούμε για να διαφυλάξουμε την ομορφιά του χώρου και του τοπίου. Ας πάρει πρωτοβουλίες  η Τοπική Αυτοδιοίκηση και εμείς υποσχόμαστε πως θα ακολουθήσουμε αγόγγυστα για να βοηθήσουμε!

Αξίζει τον κόπο κάθε προσπάθεια για το σκοπό αυτό