Δρόσου Κατερίνα
Υπ. Κοινοτικός σύμβουλος Πεύκης

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω 2 παιδιά, 15 και 18 ετών σήμερα και κατοικώ στην Πεύκη από το 1998.

Με εργασιακή εμπειρία και διαμονή σε 3 χώρες (Ελλάδα, Γαλλία και ΗΠΑ), γνωρίζω ότι μόνο μέσα από την οργανωμένη και συστηματική κοινή προσπάθεια μπορεί κανείς να επιτύχει την ισομερή και βιώσιμη ανάπτυξη. Το όραμα μου είναι η διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας πολιτών όπου το κοινό όφελος θα υπερτερεί έναντι του προσωπικού και το διαχρονικό έναντι του εφήμερου.

Η επαγγελματική μου καριέρα ξεκίνησε το 1990 από το χώρο της πληροφορικής, με τον σχεδιασμό και την δημιουργία εμπορικών εφαρμογών. Μετά από μετεκπαίδευση και εργασία στις ΗΠΑ (NY, Denver, Arkansas) στη διαχείριση έργων λιανικής τραπεζικής, αναλαμβάνω στη Citibank την υποστήριξη εφαρμογών για την Ελλάδα και τις χώρες του EMEA. Στη διάρκεια της συνεργασίας με τη Citi, διεύρυνα το πεδίο των δεξιοτήτων μου στην οργάνωση και διοίκηση σημαντικών τμημάτων και έργων.

Το 2007 μετακομίζω με την οικογένειά μου στη Γαλλία. Εργάστηκα στο Γάλλο-Αμερικάνικο επιμελητήριο (AmCham France), στο τμήμα εμπορικής ανάπτυξης, με έμφαση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Παράλληλα δραστηριοποιούμε στο σύλλογο γονέων του διεθνούς σχολείου  Ecole Jeannine Manuel, ως πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας και διατροφής και στο σχολείο της εκκλησίας του Αγ. Στεφάνου στο Παρίσι, ως αρωγός πολλαπλών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Επιστρέφω στην Ελλάδα το 2015 και έκτοτε συνεργάζομαι με τη MetLife σαν ασφαλιστικός σύμβουλος. Με χαρτοφυλάκιο σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, παρέχω ολοκληρωμένες προτάσεις οικονομικής διαχείρισης και προϋπολογισμού, για την προστασία του βιοτικού επιπέδου σε όλες της φάσης της ζωής.

Συμμετέχω ενεργά στην Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και στο φιλανθρωπικό σωματείο Αμαρυλλίδες (DOP Amaryllis). Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.