ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟ

Μία από τις πλέον βασικές επιδιώξεις κάθε Δημοτικής Αρχής πρέπει να είναι η αμφίδρομη σχέση πολίτη-Δήμου στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν. Αυτό απαιτεί πολύ καλά οργανωμένες ηλεκτρονικά υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει ηλεκτρονικά και εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά και να ενημερώνεται για όλα τα θέματα που τον αφορούν. Αυτό θα επιτευχθεί όταν λειτουργούν αποτελεσματικά και επικαιροποιημένα σε καθημερινή βάση όλες οι ιστοσελίδες του Δήμου, αλλά και να βελτιώνονται σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα. Βασική επιδίωξή μας είναι αυτό να γίνει μια νέα ουσιαστική πραγματικότητα για το Δήμο μας.

2. Θα υλοποιήσουμε τις τρεις πρωτοποριακές μας δεσμεύσεις τις οποίες ανακοινώσαμε στην εκδήλωση για τα τέταρτα γενέθλιά μας τον περασμένο Ιούνιο ήτοι: A. Την τακτική κατά μήνα ημέρα του πολίτη, όπου ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ θα δέχεται από το πρωί μέχρι το βράδυ τους συμπολίτες μας στο γραφείο του, για να έχει τη δυνατότητα να ακούει δια ζώσης τα προβλήματα που τους απασχολούν και να δίνει στα πλαίσια του εφικτού λύσεις. Αυτή η άμεση επαφή των συμπολιτών μας με τον Δήμαρχο είναι για την ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 η πεμπτουσία της Δημοκρατικής μας διακυβέρνησης. B. Το άτυπο Συμβούλιο του Δημάρχου σε τακτά κατά έτος χρονικά διαστήματα με 33 από τους μη εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους κατά σειρά ψήφων που έλαβαν από όλες τις παρατάξεις. Η Δημοτική παράταξη ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 θεωρεί ως βασική της αρχή πως όλοι στο Δήμο είναι χρήσιμοι και αποτελεσματικοί, όταν πραγματικά αγαπούν και ενδιαφέρονται για την πόλη μας. C. Το Συμβούλιο των παλαιών Δημάρχων σε δύο κατ’ έτος συνεδριάσεις – ή και εκτάκτως, όποτε άλλοτε χρειαστεί να συνέλθει – για ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο σε μια προσπάθεια τόσο οι γνώσεις όσο και η πείρα να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά και δημιουργικά. Ο Συνδυασμός μας πιστεύει απόλυτα στο θεσμό της Δημοκρατίας – ουσιαστικά και όχι στα λόγια – και στην Αρχή της Διαβούλευσης και της Ελεύθερης Έκφρασης των Δημοτών. Με αυτόν τον τρόπο κάθε Δημότης, κάθε Σύλλογος, κάθε Ένωση της πόλης μας θα έχει την δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα και να εκθέσει τα προβλήματα του.

3. e-keap: Μία πρωτοβουλία βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας είναι η τοποθέτηση και λειτουργία ειδικών μηχανημάτων τύπου ΑΤΜ σε νευραλγικά σημεία της πόλης, τα οποία θα παρέχουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας επί 24ώρου βάσεως γρήγορα και αποτελεσματικά, να ζητούν και να εκτυπώνουν απλά πιστοποιητικά ρουτίνας, όπως Δημοτική ενημερότητα, πιστοποιητικά δημοτολογίου κ.ά. Έτσι ο πολίτης θα μπορεί να εξυπηρετείται και σε χρόνο εκτός λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.

4. Ηλεκτρονική εφαρμογή ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ: Μια εφαρμογή που θα επιτρέπει σε κάθε Δημότη να έχει στο κινητό του όλο το Site του Δήμου και να λαμβάνει όποια πληροφορία του χρειάζεται, απλοποιώντας έτσι τη σχέση του με τις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου.

5. Ίδρυση web Δημοτικού ραδιοφώνου με σύστημα live streaming, όπου θα μεταδίδονται ζωντανά και θα αποθηκεύονται όλες οι τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθούν όπου και αν ευρίσκονται. Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίασης συνεντεύξεων και απόψεων των συμπολιτών μας σχετικά με την πόλη μας.

6. Διαχείριση, προστασία και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου, των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας του , της σχολικής περιουσίας, των κοινόχρηστων χώρων και των υποδομών στα πάσης φύσεως δίκτυα.

Κάντε κλικ στη φωτογραφία

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ