ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ….!!!

Πόσες φορές έχουμε αναγκαστεί, πραγματικά με θλίψη, να γράψουμε για τα τεκταινόμενα στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου μας, από την αρχή της Δημαρχιακής θητείας μέχρι σήμερα! Πόσες φορές επισημάναμε, χωρίς καμμιά αντιπολιτευτική διάθεση, πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι αρρένα άγονων παραταξιακών διαξιφισμών, και εγωιστικών προς το θεαθήναι παρεμβάσεων, αλλά ναός Δημοκρατίας και χώρος επίλυσης προβλημάτων της πόλης μας!

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά παρακολουθήσαμε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και απογοητευτήκαμε σε μεγάλο βαθμό. Αν και συναισθηματικά φορτισμένο από το πρόσφατο εργατικό ατύχημα σε εργαζόμενο οδηγό του Δήμου μας, γρήγορα παραμερίστηκαν όλα και έγινε αφορμή για αντιπαραθέσεις και λαϊκισμούς χειρίστου είδους από όλες ανεξαιρέτως τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Λυπηρό το φαινόμενο και απογοητευτικό συγχρόνως! Αν κάποιος από τους ακροατές έρχονταν για πρώτη φορά  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως η προχθεσινή, ειλικρινά θα δυσκολευόταν πολύ να καταλάβει ποια ήταν η συμπολίτευση και ποια η αντιπολίτευσή του!! Αυτό κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων είναι κατάντημα και εκφυλισμός του σημαντικότερου θεσμού που διαθέτει ο Δήμος μας.

Αλλά και το θέμα του Δημοτικού Ωδείου, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που στήθηκε με πολλές θυσίες και κόπο, έδωσε αφορμή για συναγωνισμούς ηθικής και ακεραιότητας για πολλούς, αλλά και υπαινιγμούς για εκατέρωθεν ύβρεις και αδιαφανείς διαδικασίες. Το θέμα αυτό οδήγησε και Δημοτικό Σύμβουλο της συμπολίτευσης, όχι τυχαίο αλλά με ιστορία και προσφορά στο Δήμο, σε ανεξαρτητοποίηση και αποχώρηση από τις τάξεις της συμπολίτευσης!

ΟΧΙ  κατηγορηματικά ΟΧΙ! Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι!! Δεν είναι λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου αυτή, αλλά παρωδία και θέατρο του παραλόγου! Και με τέτοιες παρωδίες μάλλον στραβά αρμενίζετε και δεν είναι στραβός ο γιαλός!! Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, γιατί πάντοτε η γραφίδα μας διαθέτει αυτό το προτέρημα.

Προσπάθησε ο κος Δήμαρχος στη δευτερολογία του να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα… και να σώσει την παρτίδα, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Ένα ακόμα Δημοτικό Συμβούλιο θέατρο του παραλόγου!!

Πόσα άραγε άλλα ακόμη τέτοια Συμβούλια θα <απολαύσουμε>? Όμως έχουν ήδη περάσει τρία ολόκληρα χρόνια και τέτοια Συμβούλια οπισθοδρομούν την δημιουργική πορεία του Δήμου μας. Ο χρόνος για την επόμενη ετυμηγορία των συμπολιτών μας πλησιάζει! Ας το σκέπτονται οι κοι Δημοτικοί Σύμβουλοι αυτό κι ας αλλάξουν πορεία, έστω και στον τελευταίο γύρο της πορείας τους.

Αυτοί που θα ωφεληθούν θα είναι οι ίδιοι και οι συμπολίτες μας που άλλα περίμεναν και άλλα βιώνουν!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ