ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ: ΕΝΑΣ ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ!!

Ένα από τα πολύ σοβαρά θέματα που απασχολεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση  γενικά είναι η ρύθμιση των εκάστοτε δημοτικών τελών κι αυτό γιατί αφορά τις  οικονομικές υποχρεώσεις των συμπολιτών μας. Αλλά είναι επίσης και ένα θέμα  το οποίο προσφέρεται  εύκολα για λαϊκισμούς και επίπλαστες υποστηρίξεις εκ μέρους Δημοτικών Συμβούλων που τις περισσότερες φορές  ή δεν έχουν την απαραίτητη ενημέρωση ή εσκεμμένα την αποσιωπούν!

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα  και με τον Δήμο μας. Ιδιαίτερα με τα τέλη της Λυκόβρυσης που για λόγους που έχουν ήδη εξαντληθεί ως επιχειρηματολογία, εξακολουθούν να είναι διαφορετικά από αυτά της Πεύκης. Τα τέλη για την καθαριότητα και τον φωτισμό στη Λυκόβρυση ανέρχονται σε ποσοστιαία βάση στο 1,67% μαζί με το 50% των ειδικών τελών που εξακολουθούν να υπάρχουν για την αποπεράτωση των εργασιών στο ΟΤ9.

Πολλοί υποστηρίζουν πως αυτό το ειδικό τέλος πρέπει να καταργηθεί! Όμως εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα που ελάχιστοι το γνωρίζουν! Στην Πεύκη τα δημοτικά τέλη είναι 1,70%. Αν από την Λυκόβρυση αφαιρεθεί αυτό το 0,40% τελικά τα δημοτικά τέλη θα γίνουν 1.27%! Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει διότι θα πρέπει να εξομοιωθούν με αυτά της Πεύκης που είναι 1,70%. Δηλαδή κοντολογίς, η κατάργηση του ειδικού τέλους της Λυκόβρυσης θα της αυξήσει τα δημοτικά τέλη αντί να της τα μειώσει!

                   Άρα αποδεικνύουμε με νηφαλιότητα και θάρρος αυτό που και άλλοτε έχουμε υποστηρίξει πως δεν συμφέρει την Λυκόβρυση η κατάργηση του ειδικού τέλους. Και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι  υποστηρίζουν το αντίθετο λαϊκίζουν επικίνδυνα αποκρύπτοντας την πραγματικότητα.

 Εδώ βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι και η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει τίποτα 3 χρόνια. Κύριε Δήμαρχε ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για την εναλλακτική διαχείριση ?

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής για τα απορρίμματα δεν έχει γίνει τίποτα!!! Aπαιτείται πλήρες σχέδιο Εδώ και τώρα…. 

Τα δημοτικά τέλη είναι ιερή υπόθεση! Η διαχείρισή τους πρέπει να ωφελεί όλους τους συμπολίτες μας ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή που γίνεται πολύ μεγάλος λόγος για την ανταποδοτικότητά τους και για την επιτυχή αξιοποίησή τους στις οικολογικές υποδομές της πόλης μας, όπως τα πράσινα σημεία τα οποία είναι άμεση ανάγκη να χωροθετηθούν  και να αρχίσουν να αποδίδουν. Είναι ανάγκη επίσης αυτά τα περίφημα πράσινα σημεία να συγκεκριμενοποιηθούν όπως ειδικοί κάδοι για αλουμίνιο , χαρτί , πλαστικό κλπ. Αυτά όλα απαιτούν ειδικά αυτοκίνητα- απορριμματοφόρα τα οποία πρέπει να χρηματοδοτηθούν μέσω  ΕΣΠΑ και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν. Σε τελική ανάλυση όλα αυτά είναι έξοδα τα οποία πρέπει να καλυφθούν από τα ανταποδοτικά τέλη.

Η Δημοτική Κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 μελετά και ενδιαφέρεται έμπρακτα για το θέμα των δημοτικών τελών, προτείνοντας πάντα αυτό που συμφέρει τους συμπολίτες μας, χωρίς να κρύβει την αλήθεια και χωρίς να αποσιωπά αδιάσειστες πραγματικότητες. Αυτός θεωρούμε πως είναι ο ρόλος μας και αυτόν υπηρετούμε με υπευθυνότητα και θάρρος.

                  Όλα τα άλλα μόνο συγχύσεις και ανεύθυνες δημαγωγικές κορώνες δημιουργούν. 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ