ΑΝΑΠΛΑΣΙΣ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΥΡΝΑΣ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Η  πόλη μας ένα όμορφο προάστιο της Βόρειας Αττικής- διαθέτει πολύ αξιόλογους χώρους αναψυχής οι οπόιοι προσφέρουν στους συμπολίτες μας στιγμές ανάπαυλας και ξεκούρασης. Ένας από αυτούς είναι και η θαυμάσια παραρεμάτιος περιοχή της ΠΥΡΝΑΣ στη Λυκόβρυση, ένας χώρος που λίγοι συμπολίτες μας τον γνωρίζουν και ακόμη λιγότεροι τον αξιοποιούν.

Είναι μια όαση αναψυχής η οποία διαθέτει πολύ αξιόλογους χώρους οι οποίοι με όχι πολλά χρήματα, εάν αναπλαστεί, θα γίνει ένας θαυμάσιος χώρος ξεκούρασης και ψυχικής ηρεμίας. Ο Δήμος μας πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης των απαραίτητων κονδυλίων, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα  ο χώρος αυτός να γίνει πόλος έλξης και συνάντησης συμπολιτών κάθε ηλικίας. ‘Εχει καταπληκτικές μοναδικότητες οι οποίες δυστυχώς μένουν αναξιοποίητες.

Η Δημοτική μας κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ  2020 επισκέφθηκε επισταμένως το χώρο και προτείνει στο Δήμο ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ  τα πλέον απαραίτητα, προκειμένου αυτή η μικρή όαση να γίνει απόλυτα προσβάσιμη και λειτουργική:

  1. Υποδειγματική καθαριότητα του χώρου.
  2. Τοποθέτηση χαμηλού  ξύλινου φράχτη κατά μήκος του ρυακιού που ομορφαίνει το χώρο για να μπορούν οι μικρές ηλικίες των συμπολιτών μας να τον απολαμβάνουν.
  3. Να τοποθετηθούν μεγάλα ξύλινα τραπέζια με πάγκους για να έχουν οι συμπολίτες μας τη δυνατότητα να απολάμβάνουν στις ώρες της ανάπαυλας όμορφα υπαίθρια γεύματα, με την απαραίτητη βέβαια προυπόθεση να τηρούν απόλυτα την καθαριότητα του χώρου.
  4. Να τοποθετηθούν φώτα σε όλο το χώρο ώστε να είναι απόλυτα προσβάσιμος όλες τις ώρες.
  5. Να συντηρηθεί, έστω και στοιχειωδώς το πανέμορφο παρεκκλήσιο του Αγίου Σπυρίδωνα ώστε να γίνει πόλος έλξης των φιλακόλουθων συμπολιτών μας.

Θεωρούμε πως ό,τι προτείνουμε είναι χαμηλού κόστους για το Δήμο μας, αλλά μεγάλης κα ανυπέρβληττης ομορφιάς και προσφοράς προς όλους τους συμπολίτες μας.

Αναμένουμε τις θετικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής τις οποίες πρώτοι θα εκθειάσουμε και θα υποστηρίξουμε και αν χρειαστεί θα βοηθήσουμε.

Επισκεφτείτε σήμερα την ΠΥΡΝΑ …