3η ΗΛΙΚΙΑ

1. Αναδιάρθρωση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε πιο αποτελεσματικές δομές με βασική επιδίωξη την ίδρυση και λειτουργία του ΚΑΠΗ της Κάτω Πεύκης. Είναι ανάγκη να στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό που να καλύπτει όλες τις δραστηριότητες και ανάγκες των μελών τους. Συστηματική κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (συνταγογραφήσεις και απλές ιατρικές συμβουλές και οδηγίες από εθελοντές ιατρούς).

2. Τηλεματική ιατρική υπηρεσία του Δήμου η οποία θα στελεχώνεται από εθελοντές ιατρούς που θα υποστηρίζουν ιατρικά τους ηλικιωμένους και γενικά τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.
3. Μέριμνα για την ολοήμερη φροντίδα των ανήμπορων και απόρων ηλικιωμένων σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι χώροι αυτοί θα παρέχουν στοιχειώδη ιατρική φροντίδα, φαγητό και ψυχαγωγία στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου. Επίσης θα πρέπει να αναδιαμορφωθεί η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την δικαιότερη και ορθότερη διανομή των τροφίμων στους απόρους, που προσφέρονται αφιλοκερδώς από τους παραγωγούς «Χωρίς μεσάζοντες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ